Cooking

Top 5 Summer fruits

Dragilor, nu ştiu la voi cum e, dar la Timişoara e vară în toată regula: temperaturi de peste 30 de grade Celsius, ploi scurte de vară cu tunete şi fulgere, iar legumele şi fructele proaspete de sezon au invadat pieţele.
Ce alegem pentru a avea energia necesară în zilele lungi şi toride ale verii, pentru un bronz de lungă durată şi o hidratare optimă?

Iată un top 5 al fructelor cu care vă puteţi răsfăţa vara aceasta, fără a ţine grija kilogramelor atunci când vă e poftă de... ceva dulce.

  1. Pepenele roşu
Pepenele roşu este un fruct hidratant, delicios şi te poate ajuta să slăbeşti. Este ideal la o întalnire cu prietenii, dar nu se recomandă în combinaţie cu mancăruri grele sau cu alte fructe.
  1. Pepenele galben
Merge de minune în salate de fructe sau la diverse aperitive cu prosciuto sau brânzeturi. Totodată, ajută la obţinerea unui bronz frumos şi unde mai pui că e şi gustos.
  1. Caisele
Bogate în antioxidanţi, asigură menţinerea bronzului pe o durată mai lungă de timp. Pentru că se găsesc foarte puţin timp pe piaţă, profită de ele şi savurează-le!
  1. Piersici
Sunt pline de vitamine, gustoase, zemoase şi hidratante. Ai grijă însă! Sunt destul de dulci, aşa că sunt recomandate mai mult sub forma unor gustări mici mici.
  1. Fructele de pădure
Zmeura, murele, afinele şi mai toate fructele de pădure sunt nişte miracole ale naturii. Cu un conţinut uriaş de antioxidanţi şi un colorit superb, acestea sunt ideale pentru energie, detoxifiere şi mai ales pentru silueta ta. 

Consumă-le proaspete!


O vară superbă tuturor! pupici


Sweet life ... delicious Cherry jam

Cherries are the star-fruit of this summer. Flavor and color ... all in a so small fruit, but so healthy ... I want to enjoy their flavor also in winter time, so I thought to make this tasty Cherry jam!


Here are the ingredients:
2 kg of sweet cherries and large
1 kg granulated sugar
a lemon
A lot of love ...

What would you must do?
Wash the cherries, then clean the pigtails and seeds.
Place them in a large pot, preferably a non-stick material, add sugar and lemon juice, which has the property to preserve the color of cherries and let everything simmer, constantly taking the foam. The jam is ready when it passed the "glue test".
Test: You take a teaspoon of jam and put it in a saucer, if and strong enough and sweet, it's done!
Put it in clean and sterilized jars and store it in a cool place until winter, when you can enjoy with friends and family!

Enjoy!

Did you know ...?
Among many other benefits, cherries relieves pain, especially muscle. In addition, cherries contain antioxidants and active substances that detoxify and maintain the health of body cells.
Cherries contain:
vitamins beta-carotene, vitamin C, vitamin PP, vitamin K, B vitamins;
mineral chloride, sodium, potassium, magnesium etc;
antioxidants; active substances.

Zucchini Stew

It's Friday, the first day of the weekend and we hurry to run either in town or shopping ... every where desired. So you have to cook something tasty, seasonal and especially fast. We relied on Zucchini - our zucchini Romanian. Here's the recipe!
Ingredients:
• 1 zucchini
• 4 small onions
• 2 cloves of raw garlic
• 1 carrot
• 250 g kaiser
• tomato sauce
• parsley
• salt, pepper and oil
Steps to follow:
1. coarser cut onion and sauté in oil with Kaiser
2. we add the diced zucchini and we let on low heat
3. strips we add the carrots, stripped of its bark garlic and we let to sauté just 10-minutes
4. finally put about 100 g of tomato sauce and chopped parsley coarser

Seasoned with tomato slices and serve with our favorite pasta (I chose scallops).

Enjoy!

No comments:

Post a Comment